Oli kevät 2013 kun päätin, että pyrin pitkästä aikaa opiskelemaan. Hain Turun Ammattikorkeakouluun YAMKin Yrittäjyys ja liiketoimintaosaamisen tutkintoon. Pääsin pääsykokeisiin. Kesäkuun alussa sain kuulla olevani raskaana ja kesäkuun puolen välin jälkeen kuulin tulleeni valituksi koulutusohjelmaan.

Näissä tunnelmissa syksyllä alkoi opintoni ja seuraavana keväänä syntyi tyttö, joka ei nukkunutkaan niitä luvattuja neljän tunnin päiväunia mikä toi opiskeluuni pienen lisähaasteen. Opinnot kuitenkin runtattiin väkisin miehen ja äitini avulla läpi ja vuoden 2014 syksyllä oli aika keksiä opinnäytetyön aihe. Kuulemma se olisi ollut hyvä olla tiedossa koko opintojen ajan, jotta työtä varten olisi saanut kerättyä tarpeellista tietoa opintojen aikana. No eipä se ollut, ainakaan minun tiedossani.

Treffasin FitDogin Lauran ensimmäisen kerran elokuussa 2014. Sen tapaamisen jälkeen tiesin ainakin kenelle opinnäytetyöni tulisin tekemään. Laura teki minuun lähtemättömän vaikutuksen välittömyydellään, innokkuudellaan ja energisyydellään. FitDog toivoi, että tutkisin kuinka asiakas sitoutetaan sosiaalisessa mediassa.

somechannels

Digitaaliset mediat ovat tulleet tärkeäksi osaksi markkinointiviestintää. Vuonna 2013 sosiaalinen media oli merkittävin suosion kasvattaja digitaalisen markkinoinnin muodoista. Sosiaalisen median tehtävänä yrityksillä on lisätä dialogia ja vahvistaa brändiä. (Divia 2014.) Suomessa esimerkiksi Taloustutkimuksen (2014) mukaan Facebookilla on jo noin 2,5 miljoonaa käyttäjää.

Tein FitDogille vertailevan tapaustutkimuksen lemmikkialalla toimivien yritysten käyttäytymisestä sosiaalisessa mediassa, jonka tuloksena rakentui toimintasuunnitelma ja sisältöstrategia sosiaalisessa mediassa viestimisen tueksi.

Yhtenä tärkeimpänä asiana koen, että asiakkaan tai tiedonhakijan sitouttamiseen tähtäävän sisällön on oltava vaikuttavaa ja vakuuttavaa. Vaikuttava sisältö herättää lukijan kiinnostuksen ja vakuuttava sisältö sitouttaa. Sosiaalisessa mediassa toimiminen edellyttää reaktiivisuutta, pro-aktiivisuutta ja nopeaa reagointikykyä. Sitoutuneet ja lojaalit asiakkaat tukevat yritystä vaikeissa tilanteissa. Kaikkein tärkeintä  yrittäjän on kuitenkin muistaa sitouttaa itsensä asiakkaisiinsa. Mielestäni FitDog tekee tässä hyvää työtä ja pyrkii kaiken aikaa ajattelemaan asioita asiakkaiden näkökulmasta.

assbook

 

FitDog toimii sosiaalisessa mediassa Facebookissa ja Instagramissa. Tämän lisäksi FitDogin blogissa www.fitdogway.com kirjoittaa eri lajien harrastajat ja menestyjät kisapäivistään sekä arkielämästään koiran kanssa. Verkkosivuilla ”Käyttövinkit” –linkin takaa lukija löytää tietoa yrityksen tuotteista. Sieltä tietoa koirien energia- ja nestetarpeesta saavat esimerkiksi agility-, paimennus-, ja metsästyskoirien omistajat. Itselleni uutena tietona tuli mm. se, että FitDogin tuotteista on apua myös tiineille ja imettäville nartuille tai ihan joka turrelle kuumien kesähelteiden aikana.

Juhannuksen vietin kahden näytön ja maksalaatikon kanssa kotona muiden syödessä hyvin ja poksautellessa skumppapulloja. Mutta se kannatti. Pikkuhiljaa tajusin, että tämähän alkaa olla tässä. Lokakuussa 2015 työ vihdoin oli valmis.

juhannus

 

Opinnäytetyö viimeisteli opintoni erinomaisesti. Omistan kaksi veteraani-ikäistä rhodesiankoiraladya, joten koiramaailmaan sukeltaminen kävi vaivattomasti. Työelämässä olen itsekin osakkaana perheyrityksessä ja peilasin tutkimuksen aikana teoriaa sekä tutkittavien yritysten toimintaa omaan yritykseeni ja sain samalla tarkkailtua kuin ulkopuolisen silmin toimintaamme verkossa. Työni ohjenuoraa seuraten sain myös omalle yritykselleni laadittua uuden sosiaalisen median viestintästrategian sekä tarinan. Tämän lisäksi olen hyvin kiitollinen, että sain tutustua Lauraan. Ehkä meidän yhteistyö jatkuu jossain muodossa tulevaisuudessakin. Toivon, että FitDog hyötyy työstäni ja saa otettua tutkimukseni tuloksena syntyneitä ohjeistuksia käytäntöön.

Työn valmistuessa takaraivossani nakutti Maya Angeloun lause: ”I’ve learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Sosiaalinen media ei tässäkään eroa todellisesta elämästä.

 

image001

Kati Pesonen koirineen

 

Jos olet AMK/Yliopisto-opiskelija ja halukas tekemään opinnäytetyötä koiriin liittyen, ota FitDogiin yhteyttä ja keskustellaan lisää ! 

Laura Heinonen 
laura@fitdog.fi 
p. 050-5015522