FitDogWay

For the wellbeing of all dogs

Radiojuontajan vinkit pienen lapsen äitiyden, kiireisen työn ja koiraharrastuksen yhdistämiseen

Maria Salovaara työskentelee musiikkibisneksessä ja liittyi vuodenvaihteessa Iskelmän juontajakaartiin. Koiraharrastaja ja yhdistysaktiivi joka solullaan ja hengenvedollaan. Sovittelee äitiyttä, epäsäännöllistä työtä ja koiraharrastusta sujuvasti yhteen. Naista liikuttaa tällä hetkellä pitkäkarvainen collie Rocky.

MariaSalovaara
”Onko sulla siellä koiranpentu?”, huikkaa miesihminen jäähallin pihasta. Pysähdyn ja jään hölmönä tuijottamaan. ”Niin siellä sun rintarepussa”, mies selventää kysymystään. ”Heh, kyllä täällä on ihan ihmispentu”, vastaan ja jatkan koirineni ja lapsineni matkaa.

Vauva tuhisee rintaani vasten iltalenkillä. Kuljen aika rauhallisesti vielä, synnytyksestä ei ole montaakaan aikaa. Rintarepussa nukkuva tyttö saa yllättävän paljon huomiota ja moni jääkin ihastelemaan ja ihmettelemään, kuinka kätevää kaikki nykyään on. No niinpä!

Raskaana ollessani murehdin monesti, että kuinkahan sitten lapsen synnyttyä onnistuu lenkkeily. Tai treenit. Tai varsinkaan metsässä lenkkeily. Vaunulenkkeily toki onnistuu koirien kanssa, mutta vaunujen kanssa ei ole asiaa metsään. Kuinka ihmeessä pääsisin ikinä treenaamaan koiria vauva-aikana. Vaunuja en saa autonperään, koska se on pyhitetty koirille. Ostanko isomman auton? Synnytyslaitokselta lähetin viestin miehelleni, että lenkitä koirat ja tule sitten tänne. Mies meinasi myöhästyä h-hetkestä, mutta koirat tuli lenkitettyä. ”Maria, oikeesti!”, parahti moni tämän kuullessaan.

Odottava äiti monesti murehtii valvomista, imettämistä tai muita pienen ihmisen mukanaan tuomia haasteita. Minä koiraihmisenä murehdin koiria ja arjen sujumista kun lapsi syntyy. Nyt puolitoistavuotta myöhemmin voin miettiä, onko tässä suhteessa ollut murheita? Ei. Murehdin samoja asioita ennen töihinpaluuta. Turhaan. Jokainen perheellinen koiraharrastaja tietää työ–perhe-arki-harrastukset -paletin haastavuuden, ja jotenkin kummassa kaikesta aina selviää!

Tyttö on nukkunut päiväuniaan varmasti enemmän rintarepussa ja lapsirinkassa kuin sängyssä tai vaunuissa. Ystäväni suosituksesta ostin rintarepun ja se antoi liikkumisen vapauden eri tavalla kuin vaunut. Rintarepussa lapsi on kuin sylikoala ja tämä sylikoala rinnallani olen myös tokoillut ja vetänyt alkeiskurssia muille.

Kun tyttö sitten alkoi istua, otin käyttöön lapsirinkan. Hiukan epäillen sen heitin selkääni ja sukelsin koirien kanssa metsään. Sen lisäksi, että rinkasta on muodostunut lapselle mieluisa paikka, siitä on muodostunut itselleni mieluisa kuntoiluväline. Nykyään jo 13-kiloinen lisäpaino metsälenkillä on todella tehokas sykkeennostattaja ja suurin osa raskauskiloista on haihtunut rinkkaretkillä metsän siimekseen. Väitän myös, että stressitasoni on pysynyt tasaisen matalana juuri metsälenkkeilyn ansiosta. Olen myös ollut parempi ihminen ja äiti juuri metsän tarjoaman ja lapsirinkan mahdollistaman liikuntaelämyksen ansiosta.

Vaikeakulkuisessa maastossa otan turvakseni vanhan suksisauvan, mutta koettu on se kaatuminenkin. Liukas puunjuuri ja komea ilmalento. Lapsella kaikki hyvin, äiti päästi pari ärräpäätä ja piteli lonkkaansa. ”Äippä kaatu”, kuului selän takaa hento ääni ja naurua päälle.

MariaSalovaara2


Ensi viikolla tutustumme FitDog-tiimin uuteen jäseneen, tanskalaiseen urheilukoiriin erikoistuneeseen eläinlääkäriin  !

4 Comments

 1. Olli Kolari

  12.2.2015 at 13:24

  Hei,

  Mahtavaa lukea tätä! Sama asia mietityttää ja tuo aika isänä edessä kesällä. Valjakkohiihtoon koiraa treenaan ja liikuttaminen on ykkösjuttu sekä itselle että koiralle.

  Olisiko antaa vinkkejä ko. ”Lajin” varusteluista? 🙂 Rintareppu, rinkka tms..? Hyvät varusteet hakusessa, ettei jää niiden puutteellisista ominaisuuksista kiinni liikkuminen.

  • FitDog

   12.2.2015 at 17:01

   Kiva kuulla, että aihe on ajankohtainen pian sinullekin 🙂 Kyselemme Marialta vielä täsmävinkit ja suositukset varusteiden suhteen, niin pääsisit sinäkin sitten yhdistämään lapsen, koiran ja liikkumisen mukavalla tavalla ! t. Laura /FitDog

  • FitDog

   12.2.2015 at 17:18

   Tässä Marian terveiset:
   Rinkka on Deuter Kid comfort III. Merkkejä ja malleja on aika monia ja niitä kannattaa käydä ihmettelemässä ja kokeilemassa esim partiokaupassa. Käytettynä noita liikkuu ihan kivasti ja käytettynä ostin omanikin. Mutta Deuter on ainakin omaan käyttöön ollut tosi hyvä säätöineen jne. Rintareppuna on ollut Manduca. Se on kiva koska voi käyttää heti vastasyntyneelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

© 2018 FitDogWay

Teema: Anders NorenYlös ↑