FitDog ja Suomen Newfoundlandinkoirayhdistys ovat aloittaneet tämän vuoden alussa kaksivuotisen yhteistyön. Yhteistyön tarkoituksena on mm. edistää koiraharrastajien tietoisuutta tavoista, joilla oman koiran hyvinvointiin voi vaikuttaa. FitDog on saanut nöffien parista joukkoihinsa myös kaksi kummikoiraa, jotka ovat päässeet testaamaan tuotteitamme harrastuksissaan. Tässä blogissa esittelemme kummikoira Mikin, hurmaavan näyttelytähden !

Näin koiran kasvattaja-omistaja Outi Lius kertoo koirastaan:

Mikki on 5 pennun pentueesta, joista kolme muuta sisarusta ovat myös kansainvälisiä muotovalioita. Pentueen viides asuu USAssa ja on USAn ja Suomen muotovalio. Kaksi siskoa ovat myös olleet rodun menestyneimmät nartut useampana vuonna ja Suomessa asuva veli Mikin jälkeen toiseksi menestynein uros. Varsin menestynyt katras, joka syntyi siemennyksen tuloksena amerikkalaisesta pakastespermasta. Mikki aloitti virallisen näyttelyuransa voittamalla urokset erikoisnäyttelyssämme, vain 9kk ikäisenä.  Mikin emä oli tuolloin ROP.

Mikki on nyt 5-vuotias, jolloin nöffiuros on usein parhaimmillaan. Moninkertainen BIS voittaja, moninkertainen erikoisnäyttely voittaja Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Virallisesti CIB NORD FI DK SE NO EE CH JW-11 NORDJW-11 EEW-12 NORDW-12 HeW-12 SEW-13 EEW-15 W-15 HEW-15  Wave Seeker’s Fly Me To The Moon.
Mikki on ollut rotumme menestyksekkäin nyt 4 vuotta peräkkäin, 2012-2015.

BIS-2 Kajaani int-16 Mickey_Outi
Mikä on Mikin menestyksen resepti?

Komean rodunomaisen ulkomuotonsa lisäksi Mikki omaa aivan mahtavan leikkisän luoteen, joka hurmaa kaikki. Mikki rakastaa lähteä näyttelyreissuille ja tekee kehässä aina parhaansa. Varsinkin ryhmä- ja BIS kilpailuissa Mikki syttyy ja nauttii saamastaan huomiosta. Mikin tasapainoinen erinomainen liikunta tekee vaikutuksen. Raskaaksi jättirodun edustajaksi newfoundlandikoira on parhaimmillaan hyvärakenteinen vapaasti liikkuva ja sporttinen. Mikki edustaa rotuaan kunniakkaasti.
Taustajoukoissa on 3 omistajaa, minun lisäkseni Selinin pariskunta Eki ja Leila. Mikin turkki kunnostetaan aina viimeisen päälle jokaiseen näyttelyyn.

Mickey on move_Jyväskylä int-14

Mikki on ollut vuosina 2012 ja 2013 kaikkien rotujen näyttelykoira kilpailussa sijalla 6. Viimeisen 4 vuoden ajan menestys on tuonut kutsun Champions & Champions kutsukilpailuun.
Mikki on myös osallistunut Wave Seeker’s kasvattajaluokkiin. Wave Seeker’s olikin vuonna 2013 ja 2014 vuoden 3. menestynein kaikkien rotujen joukosta.

Vuosi 2016 on ollut upea.  Ensimmäinen näyttely Kajaani KV toi BIS-2 sijoituksen. Vaasassa ja Mäntsälässä tulikin täyspotti, BIS-1. Näiden lisäksi Järvenpään BIS-2 ja monet ryhmäsijoitukset, ovat nostaneet Mikin tämän hetken kolmoseksi vuoden näyttelykoira kilpailussa. Ihan ”joka paikkaan” ei ole Mikkiä kuitenkaan tänä vuonna ilmoitettu, mutta toki loppukauden tärkeimmät näyttelyt käydään.

Gold Cup winner-13_Kari R-K

Kokemukset FitDog-tuotteista ?

Olemme olleet iloisia yhteistyöstä FitDogin kanssa. Runsasturkkisen jättirodun harrastajana huolehdin alituiseen, ettei koirat ole liian kuumissaan ja ovathan ne varmasti saaneet tarpeeksi nestettä. Aktiivisena näyttelyharrastajana tilannetta seuranneena uskon, että valitettavasti joka kesä liian moni koira kärsii lieväasteisesta lämpöhalvauksesta. Erityisesti kesäsesonkina koiran nestetasapainosta huolehtiminen on erittäin tärkeää. Aiempina vuosina olemme käyttäneet toisen valmistajan tuotetta, jossa ongelmana oli, ettei suurin osa nöffeistämme halunnut juoda sitä. FitDogin Energy + Rehydraten kanssa ei ole tätä ongelmaa. Mikkikin seuraa juoman sheikkausta innolla ja juo tarjotun annoksen viimeiseen pisaraan. Tulemme käyttämään tätä tuotetta myös sisänäyttelyiden aikaan, pieni energialisä näyttelypäivän tiimellyksessä tekee hyvää.

Otamme FitDog Energy + Rehydraten käyttöön myös imettävän nartun hoidossa. Seuraavan pentueen syntyessä syksyllä, tuote tulee tarpeeseen.

Mickey head_Feb -13_b