Rally-toko on sekoitus tokoa, agilityä ja koiratanssia. Rally-toko on kehitetty kaiken kokoisille ja rotuisille koirille ja heidän omistajilleen. Lajissa tärkeintä ei ole millintarkka perusasento eikä täydellinen seuraaminen vaan omistajan sekä koiran yhteistyö ja se, että heillä on hauskaa yhdessä.

Rally-toko -radalla on erilaisia tehtäväkylttejä, mm. suunnan ja nopeuden muutoksia, istumisia, maahanmenoja, koiran ympäri kiertämistä ja korkeammissa luokissa putkia ja hyppyjä.

ida2
Rally-toko -radalle mentäessä jokaisella koirakolla on 100 pistettä ja tuomari vähentää pisteitä virheistä 1, 3 tai 10 pistettä virheestä riippuen.

Rally-toko sopii lähes kaikille koirakoille. Kisakynnys on tarkoituksella matala ja haastavuus lisääntyy ylemmissä luokissa. Luokkia on neljä: ALO (alokasluokka), AVO (avoinluokka), VOI (voittajaluokka), MES (mestariluokka). Jokaisesta luokasta on saatava kolme vähintään 70 pisteen tulosta ainakin kahdelta eri tuomarilta, jotta voi nousta seuraavaan luokkaan. ALO luokka suoritetaan koira kytkettynä, muut luokat ilman hihnaa.

ida3
Rally-tokossa saa ja on suotavaa kehua koiraa paljon, vaikka koko suorituksen ajan. Käskyt saavat olla suullisia ja käsimerkit ovat myös sallittuja. Liiallisesta tiukkuudesta ja kovasta komentamisesta sakotetaan, joten kannattaa ottaa rennosti ja kehua koiraa paljon!

Itse tutustuin rally-tokoon viime vuonna ja laji vei heti mukanaan! Iloisuus ja rentous vetosi meihin.

Toko on aina kiinnostanut minua, tosin olen hieman laiska ohjaaja ja ohjaan ”vähän sinne päin”. Haluan olla myös rennompi ja tykkään kehua ja höpötellä koirilleni treenatessa, rally-tokossa se on mahdollista myös kisatessa, mikä on näin hurjasti kisatilannetta jännittävälle ohjaajalle huippu juttu.


ida1
Kisaan corgieni kanssa AVO luokassa ja koulutan rally-tokoa koirakoulu Easy Dogilla. Omien koirieni kohdalla sekä kurssilaisten kanssa olen saanut huomata kuinka laji sopii monenlaisille koirille sekä ohjaajille.

Nessaa saa rauhoitella ennen radalle menoa kun on niin energinen ja täynnä tarmoa, Ahtia sen sijaan saa oikeen innostaa ennen radalle lähtöä. Kuitenkin aina saa huomata kuinka molemmat nauttivat tästä lajista. Toivon että mahdollisimman monet ihmiset koirineen tutustuisivat tähän mukavaan lajiin.

Mukavaa että FitDog on tukemassa harrastustamme ja nesteyttää koirat pitkillä kisamatkoilla sekä kuumina treenipäivinä.

Terveisin,
Ida Jokela & Nessa, Ahti

http://naturalstance.blogspot.fi/

ida uusi