Hei kaikki!

Meikä oli hyvin iloinen kun minut otettiin FitDogin tiimin uudeksi jäseneksi! Olen italianvinttikoira Bambi ja täytän syyskuun lopussa 3 vuotta. Virallisesti nimeltäni olen TWIN CUP-15 Tarumetsän Kipinöitä Tuuleen ja siten tiimin nimi onkin Kipinöitä Tuuleen.

Asun omistajani Annikan ja siskoni Arielin sekä serkkuni Bellen kanssa Tampereen lähellä ja minun mielestäni harrastukseni on maailman parhaimpia mitä saatan ikinä kuvitella! Mun omistaja Annika on opiskelija ja myös kuuro. Siten meidän perheessä ollaan kaksikielisiä; suomenkieli ja viittomakieli kuuluu meidän elämään. Mun mielestä viittomakieli on huisin kivaa koska se on niin visuaalinen kieli ja me ollaan visuaalisia! Kuinkahan moni teistä osaa viittomakieltä?

5P0A9308

Kuulemma mun pitää kertoa itsestäni ja saavutuksistani. Mun isä Uljas on näyttelykoira joka menestynyt myös kansainvälisesti. Äitini Pilvi on höpsö vaalea neitokainen. Mun suvussa on menestyneitä juoksijoita ulkomaita myöti ja myös hienosti menestyneitä näyttelykoiria. Mun äidin sisko oli vuonna 2014 maailman neljänneksi paras ratajuoksija ja toinen täti Euroopan ratamestari jättäen muuan muuassa Belgiaan rataennätyksen! Serkut Suomen mestareita, Amerikan maastovalio ja paljon muuta. Mun rakas siskoni Ariel on meidän tiimin maskotti ja serkku Belle näyttelykoira. Belle kävi viime vuonna Milanossa, Italiassa Maailman voittajassa sijoittuen perjantaina viidenneksi ja lauantaina seitsemänneksi! Siellä oli 149 italianvinttikoiria, huikeaa. Mä rakastan vapaa-ajalla jahtaa laserhiirtä, syödä kuivattuja kanafileitä, ravailla häntä heiluen ulkona bongaten lintuja, pelata frisbeetä ja jalkapalloa. Mä oon kuulemma luonteeltani iloinen, positiivinen mutta vaadin tovereilta hyvää käytöstä sillä en siedä jos käytöstavat unohdetaan. Juoksijana olen kaikkea mitä juoksijassa tarvitaan. Mä oon aina käyttänyt FitDogin tuotteita sillä omistajani Annika on syntynyt koiraperheeseen ja on aina ollut whippettejä sekä italianvinttikoiria koska Annikan äiti eli mun kasvattaja on kasvattanut vuodesta 1989. Kasvattajani aloitti käyttämään FitDogia joskus sata vuotta sitten varmaan mä luulen ja siten Annika omaksui FitDogin myös koirilleen koska huomasi sen olevan hyvä tuote. Kesäkuumilla palautusjuoma on tärkeää jonka Annika oppi jo kilpailtuaan kansallisella tasolla esteratsastuksessa ja hevosille piti antaa elektrolyyttiä ja nesteytystä hyvin. FitDog kulkee aina mukana treeni-ja kisareissuilla ja myöskin muulloin. Energyä tankkaan jo hyvissä ajoin ennen rankkoja suorituksia ja sitä on ihanaa juoda kun seassa on hieman vasikkalihaa, nam!

Siitä tulikin mieleen, joskus kun meillä vielä oli hevosia niin mä rakastin pussailla hevosten turpia kun olin pentu! Hevoset eivät voineet ymmärtää sitä…Ja musta se oli hurjan hauskaa kun ne hörisi tai pärisi! Työnsin naamani ihan sieraimen juureen ja kun heppa hörisi mä pussailin hepan turpaa! Mulle naureskeltiin, että olin höntti. Tallin pelloilla myös harjoittelin juoksemista ja siellä sai jahtaa lintuja mielin määrin. Lihakset kehittyivät monipuolisesti mikä on erittäin tärkeää.

Harrastan kansallisella & kansainvälisellä tasolla maasto-ja ratajuoksua sekä käyn myös näyttelyissä pyörähtämässä. Aloitin kilpailemaan viime vuonna huhtikuussa 18 kuukauden ikäisenä kansainvälisissä merkeissä ulkomailla Mariestadissa, Ruotsissa josta pokkasin 3.sijan! Italianvinttikoirat saavat aloittaa kilpailemaan aikaisintaan 15 kuukauden ikäisenä. Osallistuttiin parin viikon päästä Mustialaan maastokisoihin jossa pidettiin samalla EM- karsinnat. Viime vuonna EM maastokisat järjestettiin Suomessa, Helsingissä ja tuumin omistajani kanssa, että olisi hauskaa kokeilla miten pärjäisin jos pääsen joukkueeseen sillä vakuutin monia jo hyvin nuorena taidoillani ja sieltä saisin mahtavasti kokemuksia seuraavaa kautta (2016) ajatellen.

Bambii9months (2)

 

Pokkasin toistamiseen 3.sijan karsinnoista ja siten SIC MM 3.sijan ja minun pistesaaliit Ruotsista sekä karsintakisassa yhteensä riittivät joukkueeseen pyrkimiseen. Seuraavaksi suunnattiin Lietoon ja siellä voitin saaden samalla ensimmäisen SERTin ja se oli mahtavaa!

Sittemmin saimme kirjeen, että pääsimme joukkueeseen! Ajatella, meikä babyfacena EM kisoihin menossa! Sillä välin avasin ratakauden ja voitin heti ensimmäisen ratakisan. Treenattiin ja valmistauduttiin EM maastokisoihin, jotka olivat kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Alkuerän jälkeen olin viiden parhaan joukossa erittäin kovassa porukassa ja se oli jo sanoinkuvaamattoman mahtavaa! Finaalin jälkeen piti jännittää pisteitä sillä ne julkistetaan vasta palkintojenjaossa ja samalla selviää ketkä palkitaan 1-6. sijoille. Ilta hämärtyi ja nukuin mukavasti Annikan kainalossa kun muut rodut palkittiin. Äkkiä Annikalle sanottiin, että meidän pitäisi valmistautua sillä monet olivat melko varmoja, että me päästäisiin 6 parhaan joukkoon. Kun 5.sijan kohdalla kuulutettiin Suomesta Tarumetsän Kipinöitä Tuuleen sain ravailla palkintopallille ja nauttia taputuksista! Meidän taakse tuli suomalainen heiluttamaan suurta suomen lippua. Vau, sitä hetkeä ei ikinä unohda. Italianvinttikoirissa olin ainoa suomalainen, joka pärjäsi EM kisoissa.

Siitä urani lähti kipinöimään tuuleen uskomattoman hienosti – 4,5 kuukauden sisään keräsin maastosta sekä radalta pakolliset 4 maasto SERTit ja 4 rata SERTit eli viidennet sertit saa vasta toisella eri kaudella jolloin valioutuisin. Rikoin usein ennätyksiäni radalla ja sijouduin miltei poikkeuksetta. Maastossa sama juttu. Kävin myös hieman reissaamassa ulkomailla; yhtenä viikonloppuna oli Latviassa ja Virossa maastokisat eli lauantaina juostiin Latviassa ja sunnuntaina Virossa = viikonlopun parhaan pistesaaliin tehnyt voittaa TWIN CUP 2015 tittelin. Latviassa sijouduin 2.sijalle ja sain SERTin. Virossa finaalirata oli todella märkä sillä oli satanut ja ukkostanut hurjasti. Mutta omistajani luotti minuun että mä pärjäisin märällä radalla myös sillä olin osoittanut sen aikaisemmin Suomessa.

Maaliin tullessani minulle naureskeltiin sillä olisin kuulemma tarvinnut uimalasit! Olin niin litimärkä, että vettä tippui kasvoiltani! Mutta mä vaan ravistelin märkää muovipupua ikionnellisena. Siellä tein neloshattutempun; voitin, sain SERTin ja CACILin sekä TWIN CUP-15 tittelin! Annika lämmitteli minulle FitDogin palautusjuomaa ja sain juoda sitä ihanan lämpöisenä juomana ja herkutella vasikkalihan keran.

Saksassa käytiin EM ratakisat juoksemassa ja siellä radan pohja oli paljon kovempi kuin mihin olen tottunut Suomessa ja kaverit olivat kovia juoksijoita, sellaisia kokeneita konkareita. Mutta se oli mielettömän hauskaa juosta siellä 3*350m ja paransin joka kerta aikaani sitä myöti kun totuin pohjaan. Sijouduin 13.sijalle. Porukka tolloin oli laskenut, että jos meikä olisi juossut samoja aikoja kuten Suomessa olisi kaulassani EM pronssimitali. Huikeaa. Annika oli sitä mieltä, että mä tein upean kauden näin nuorena ja se sellaisenaan riitti oikein hyvin – loppu oli pelkkää upeaa bonusta.

Koska keskityin pääsääntöisesti kilpailemaan paljon juoksupuolella niin näyttelyissä tuli käytyä vähän. Sieltä sain kuitenkin erinomaisen. Minut palkittiin myös PVK vuoden maastotulokkaaksi, Suomen SIC vuoden maastojuoksijaksi, Suomen SIC vuoden 5.paras ratajuoksijaksi ja olin sijoittunut komeasti SUOMI CUP 2.sijalle. Suomen vinttikoiraliitto muisti minut myös upealla laatalla EM 5.sijan johdosta ja siihen kaiverrettiin nimeni. Oli siinä minulla ihmettelemistä kun Annika näytti laatan! Ainiin menin vielä voittaan SM rata pronssia ja SM maasto hopeaa!

 

kollaasi

Toinen kausi pyörähti käyntiin maaliskuussa jossa käytiin kokeilemassa talvimaastot Kouvolassa ja sää oli todella hyytävää! Sieltä tuli voitto kotiin ja täten talvimaastot on koettu ja nähty. Seuraavaksi suunnattiin Ruotsiin, Bråvikeniin ja tiukkojen ratojen jälkeen voitin ja sain myös Ruotsin SERTin. Näyttelykauden avasin helmikuussa ja sain ihkaensimmäisen näyttely SERTin. Turussa kävin myös näyttelyssä ja siellä tuli erinomainen. Seuraavaksi mennään 30.4 EM maastokarsintoihin ja samalla juoksemaan SIC MM mestaruudesta. Ratakausi aukeaa 22.5 Tampereella ja seuraava näyttelyreissu olisi tiedossa 15.5 Raumassa.

Olen vailla 1 maasto SERT, 1 rata SERT ja 2 näyttely SERT että minusta tulisi harvinainen kolmoisvalio. Mun serkut 2kpl ja isoisoisäni ovat kaikki kolmoisvalioita ja niitä on yhteensä Suomessa huimat 11 kpl. Kun valioudun maastossa valioudun samalla Viron, Ruotsin ja Latvian maastovalioksi.

Tänä vuonna EM maastokisat pidetään Slovakiassa ja se on kauden päätavoite. Pyrkitään myös Ranskaan syyskuussa jossa on MM ratakisat. Lisäksi menen myös SUOMI CUP kutsukilpailuun, derbyyn (2013 syntyneille) ja moniin muihin karkeloihin Suomessa. Tarkoitus olisi myös käydä Baltiassa ja Ruotsissa juoksemassa sekä toivon mukaan jos Annikan opiskelijabudjetti antaa myöti käydään Euroopassakin maasto-ja ratakisoissa. Haaveena olisi Hollannin, Belgian, Tsekin, Itävallan, Norjan ja Tanskan maasto-ja ratakisat. Onneksi mulla on edessä vuosia jona voin nauttia juoksemisesta, kilpailla ja nähdä maailmaa.

Luonnollisestikin FitDog matkustaa mukana sillä ilman FitDogin settiä ei lähdetä ikinä! En edes muista ollaanko oltu edes kertakaan missään ilman FitDogia.

Lisää minusta voitte lukea kotisivultani http://tiimikipinoitatuuleen.blogspot.fi/  ja facebook sivultani, jonka löydät nimellä Kipinöitä Tuuleen. Sivuiltani löytyy lajitietoa. Tästä tuli vähän pitkä sepustus mutta kerrottavaa oli niin paljon! Kiitos FitDog ja Laura kun otitte meidät mukaan tiimiin!

Ylävitosterkuin Bambi & tiimi

p.s. siskoni käski vielä sanoa, että huono piirre minussa on kuulemma se että olen joskus turhan tiukkapipoinen käytösopettajatar kun käsken laumaa käyttäytymään kunnolla.

 

Blogikirjoituksen laatimisen jälkeen saimme vielä uutisia, että Bambi juoksi Mustialassa kirkkaasti EM-joukkueeseen ja sai huimat pisteet jotka riittivät viidenteen ja viimeiseen SERTiin jolloin Bambi nelosmaastovalioutui Suomen, Viron, Latvian ja Ruotsin maastovalioksi! 5 kuukaudessa 4 eri maata ja 9 SERTiä alle 3 vuotiaana, uskomattoman huikea saavutus!!  Lisäksi koira voitti Suomi CUP- kutsukilpailun toukokuuussa ja sai myös CVM-16 tittelin !

Superpaljon onnea Bambi ja Annika, toivoo FitDogin väki !

 

20160429_183628